Amoa Incis FI 2016

Vain laadukkaita, ihoystävällisiä ja toiminnallisesti perusteltuja raaka-aineita, jotka aidosti auttavat intiimiarjessa.

Sekä Amoan lääkinnällisten intiimigeelien (Amoa Aqua Panthenol, Amoa Aqua Cranberry) että kosmetiikkatuotteiden (Amoa Fresh, Amoa Boost & Balance, Amoa Amor) yksi merkittävimmistä raaka-aineista on vesi. Siksi Amoa on kiinnittänyt suuren huomion veden laatuun: bakteriologisesti puhtaan veden käyttöä Amoan tuotteiden valmistuksessa ei yksinkertaisesti voi väheksyä. Vesityyppi, jota Amoa käyttää tuotteidensa ainesosana on vettä, jossa käytetään mahdollisimman vähän säilöntäaineita. Kosmetiikkateollisuudessa yleisesti suositellaan käytettäväksi vettä, jonka sähkönjohtavuuskyky on korkeintaan 4,3 µS/cm (mikrosiemensiä per cm), jonka Amoa täyttää helposti ja näin takaa tuotteidensa tasaisen vedenlaadun ja tuotteidensa turvallisuuden. (EU:n säännösten mukaiset suositukset kosmetiikassa ja lääketeollisuudessa käytettävästä vedestä). Muita käytettyjä raaka-aineita ovat, mm.:

Karpalo (Vaccinium macrocarpon)

Naisten virtsatietulehdukset ovat erittäin yleisiä, aiheuttavat epämukavuutta ja saattavat pahentaa muita virtsa- ja sukupuolielinten vaivoja. Karpalo saattaa ehkäistä virtsatietulehduksia: Karpalouutteiden vaikuttavien aineiden (prosyanidiinien) uskotaan estävän bakteereita kiinnittymästä virtsateiden limakalvoille, samoin karpalolla tiedetään olevan antioksidanttisia vaikutuksia. Karpalo saattaa auttaa pitämään ihon kiinteänä ja parantamaan sen joustavuutta. Samalla se voi estää ikääntymistä ja tulehdusta aiheuttavia ympäristömyrkkyjä ja vapaita radikaaleja pääsemästä kehoon – Anti-aging tehotuote!  Amoan tuotteisiin sisältyy myös tehokasta amerikankarpalouutetta (Vaccinium macrocarpon), joka tasapainottaa intiimialueen ihoa ja emättimen limakalvoja sekä auttaa hillitsemään esim. hiivaa ja bakteereita jättäen ihon kosteaksi ja miellyttävän tuntuiseksi.

Tarhakehäkukka (Marigold, Calendula officinalis)

Tarhakehäkukan kauniit keltaiset kukat ovat täynnä hoitavia aktiiviaineita ja se on ihon luonnollisen terveyden kannalta yksi monipuolisimmista ja toimivimmista hoitokasveista. Kehäkukka on tunnettu ärtynyttä ihoa rauhoittavista ja kosteuttavista vaikutuksistaan. Sen luonnolliset antiseptiset ominaisuudet tekevät siitä miedosti antibakteerisen, joiden syiden vuoksi se on erinomainen kasvi ihonhoidossa käytettäväksi. Sopii kaikille ihotyypeille, erityisesti herkälle iholle.Vaikuttavien ainesosiensa, kuten karotenoidien korkeiden pitoisuuksien ansiosta kehäkukka on erityisen arvokas ihon hoidon, ihon luonnollisen tasapainon ylläpitämisen ja elpymisen kannalta, joka on aralle tai ikääntyvälle ja ohenevalle iholle erityisen arvokas ominaisuus, erityisesti intiimialueilla.

Soijapapuöljy (Glycine soybean oil)

Soijapapuöljyssä on lukuisia ihon hyvinvointia edistäviä ainesosia. Sitä käytetään sen kosteuttavien, virkistävien, tulehduksilta suojaavien ja ihoa rakentaviensa ominaisuuksien vuoksi, mutta erityisesti myös ihon vanhenemista estävien ainesosien vuoksi, sillä se tehostaa ihon omaa hyaluronihapon tuotantoa, näin ihoa eheyttäen. Soija muodostaa suojaavan kalvon ihon pinnalle sekä pehmentää ja suojaa ihoa. Kasvista saadaan terveydelle tuiki tärkeää lesitiiniä, joka kiihdyttää solujen aineenvaihduntaa. Sen isoflavonoidit, jotka muistuttavat estrogeeniä, lisäävät ihon kimmoisuutta. 

Kookosöljy (Coconut oil)

Kookosöljyllä on useita käyttömahdollisuuksia. Kookosöljy on myös erinomainen hoitava ja ihoa puhdistava kasvisöljy, joka soveltuu hyvin atooppiselle iholle, ihottumiin, akneiholle, kuiville limakalvoille sekä psoriasisiholle, vahvistaen ihon omaa suojamekanismia.Rasvahappojen pienen molekyylikoon vuoksi kookosöljy imeytyy ihoon nopeasti. Kookosöljyn käyttö luonnonmukaisena kosmetiikan ainesosana on lisääntynyt: Kookosöljyn kerrotaan suojaavan, hoitavan ja jopa kiinteyttävän ihoa pitäen sen pehmeänä ja terveenä.


Avokadoöljy (Persea gratissima oil)

Avokadoöljy (Persea Gratissima Oil) saadaan avokadopuun hedelmistä. Avokadoöljy ravitsee, kosteuttaa, uudistaa, suojaa ja rauhoittaa ihoa sekä aktivoi ihon toimintoja- Erityisesti ikääntyvä tai muutoin kuiva iho kiittää! Avokadoöljy sisältää runsaasti mm. A-, E- ja B-vitamiineja, tyydyttymättömiä rasvahappoja sekä lesitiiniä. Öljyn sisältämä A-vitamiini edesauttaa uusien solujen muodostumisessa ja hidastaa ihon pintakerrosten solujen sarveistumista ja hilseilyä. B-vitamiinit edistävät solujen aineenvaihduntaa ja ihmisille välttämättömät rasvahapot ehkäisevät ihon ylimpien kerrosten halkeilua. Avokadoöljy sopiikin erityisen hyvin ikääntyvälle, kuivalle ja halkeilevalle iholle ja soveltuu intiimi-ihon hoitoon erinomaisesti.

Pantenoli (provitamiini B5)

Kasviperäinen pantenoli on B5-vitamiinin osa ja se tunnetaan myös nimellä pantoteenihappo. Pantenol eli B5-vitamiini edistää ihon kykyä ylläpitää kosteustasapainoa, tehden kuivan ihon pehmeämmäksi ja joustavammaksi. Pantenoli imeytyy helposti ihosoluihin, mikä mahdollistaa sen hyötyvaikutuksen syvemmilläkin ihokerroksilla. Pantenoli parantaa ihokudoksia ja pitää ihon terveenä. Se edistää proteiinien, hiilihydraattien ja rasvojen aineenvaihduntaa, mikä parantaa ihosoluja. Sillä on myös ärsytystä lieventäviä ja ihoa rauhoittavia ominaisuuksia. Pantenolin hyötyvaikutukset intiimialueilla ihon “vastaanottavuudelle aistituntemuksille” ovat merkittäviä.